IC VAKFI’NIN “Ağrı’nın Kalbine Yolculuk” Sergisi Ankara’da

Doğu Anadolu’nun efsanevi kenti Ağrı’nın dört bir köşesinden çekilen fotoğraflar, 23-28 Şubat tarihleri arasında Ankara, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde sergilenecek. Ankara, Mithatpaşa Caddesi No: 35 , Saat 14.00’de bir kokteyl ile açılacak.
Ağrı için yaptığı sosyal ve kültürel projelere bir yenisini daha ekleyen İbrahim Çeçen Vakfı’nın organize ettiği sergi, daha önesinde Antalya ve İstanbul’da da açılmış, çok büyük ilgi görmüştü.
IC Vakfı Genel Müdürü Dr. Meral Dinçer; “Bugüne kadar Ağrı ile ilgili birçok proje gerçekleştiren İbrahim Çeçen Vakfı, bu defa da Ankaralı fotoğraf sanatçılarını Ağrı’ya davet ederek Ağrı’yı gezdirdi ve fotoğraflarla belgelenmesini sağladı. IC Vakfı’nın Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği bu proje ile deneyimli fotoğrafçılar tarafından çekilen bu fotoğraflar “Ağrı’nın Kalbine Yolculuk, Üniversitesiyle Gelişen Kent” adıyla başlatılan ve fotoğraf sergileri, kitap ve foto sunumlar olmak üzere üç aşamadan oluşan bir proje kapsamında değerlendirilecek.” dedi.
Sergide yer alan 62 fotoğraf; İbrahim Çeçen Vakfı’nın, Ağrının Kalbine Yolculuk Projesi kapsamında, Ankaralı Gezginler Grubu’na üye dokuz deneyimli fotoğrafçının, Mayıs ayında yaptıkları ve bir hafta süren çekimler sonucu elde edilen 1000’den fazla fotoğraf arasından seçildi. Koordinatörlüğünü Timur Özkan ve Ayça Jones’un yürüttüğü projede sergilenen fotoğraflar; Ahmet Yay, Arzu Özgen, Aykut Fırat, Cihat Taşkın, Haluk Sargın, Murat Selam, Nuray Özener Değirmencioğlu, Volkan Güneş ve Zeynep Biner tarafından çekildi.