ANKARALI GEZGİNLERDEN  “BEŞİ BİR YERDE”

2005 yılında kurulan ve bugün için sayıları 500’e yaklaşan gezginlerin oluşturduğu Ankaralı Gezginler Grubu: düzenledikleri tematik geziler, yayımladıkları gezi kitapları ve gerçekleştirdikleri fotoğraf sergileriyle tanınıyor. Daha önce Türkiye’de 15 ve yurt dışında iki sergi açan Ankaralı gezginler; 16-30 Aralık 2016 tarihleri arasında dört fotoğraf sergisi ve dört gün sürecek bir dizi ülke sunumu gerçekleştirecek.

 

1) Gezgin Gözüyle 2016 Ankaralı Gezginler Grubu, 11. Geleneksel Fotoğraf Sergisi ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Hepsi de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerin ilkinde; grup üyesi 121 gezginin dünyanın ve ülkemizin çeşitli yörelerinden çektikleri fotoğraflar sergilenecek. Koordinatörlüğünü Nalan Elguş’un yaptığı bu sergide yer alan fotoğraflardan hazırlanan masa takvimleri her yıl olduğu gibi bu yıl da LÖSEV yararına satılacak.

 

2) Gezgin Gözüyle Çankaya

Çankaya Belediyesi’nin desteklediği bir proje kapsamında bu yıl özel olarak Çankaya’yı da fotoğraflayan Ankaralı Gezginler Grubu üyelerinin bir diğer sergisi de aynı tarihlerde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. Proje yürütücülüğünü Grup yöneticilerinden Ahmet Bozkurt’un, koordinatörlüğünü ise grup üyelerinden Erinç Reyhanioğlu’nun yaptığı ve 46 gezgin fotoğrafçının görev aldığı projede 2000 civarında fotoğraf arasından seçilen 70 kare sergilenecek.

 

3) Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya

Ankaralı Gezginler’in üçüncü sergisi Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliğinin sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Tarihin her devrinde merak edilen ve iki kıtaya yayılan bir coğrafyaya ait 60 fotoğrafın yer aldığı serginin koordinatörlüğünü Büyükelçilik’ten İgor Mityakov ve İrina Kasimova ile Grubun kurucusu Timur Özkan üstlendiler.

 

4) Gezginin Çantasından

Şimdiye kadar ortak gezi kitaplarından fotoğraf sergilerine, kartpostal koleksiyonundan ülke mutfakları eşliğinde gerçekleştirdikleri tematik ülke sunumlarına kadar gezginlik kültüründe bir çok ilke imza atan Ankaralı Gezginler Grubu üyeleri bu defa da yıllarca topladıkları ve özenle sakladıkları koleksiyonlarından seçmeleri sergileyecekler. 56 gezgine ait 100’den fazla objenin yer aldığı ve koordinatörlüğünü grup üyelerinden Dilek Bal’ın yaptığı bu sergide; ülkemizin ve dünyanın çeşitli yörelerinden toplanmış birbirinden ilginç objeleri izlerken aynı zamanda küçük bir dünya turu yapacaksınız.

 

5) “4 Gün / 4 Kıta”

Ankaralı Gezginler Grubu üyelerinin gezip gördükleri yerler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için zaman zaman düzenledikleri tematik ülke sunumları bu kez Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gezmeye ilgi duyan Ankaralılarla buluşacak. Belirtilen tarihlerde, 19-21 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan ve dört gün sürecek etkinliklerin programı şöyle;

> 20 Aralık 2016 Salı: Avrupa

Fatma Gökmen (İspanya), Erinç Reyhanioğlu (Romantik Yol), Ahmet Yay (Sualtı Dünyası)

> 23 Aralık 2016 Cuma: Asya

Fatma Gökmen (İsrail), Ahmet Bozkurt – Emin Gözaçan – Erinç Reyhanioğlu – Mehmet Önder (Tayland), Murat Selam (Benim Meskenim Dağlardır…)

> 24 Aralık 2016 Cumartesi: Afrika

Aykut Fırat (Tanzanya, Güney Afrika, Fas)

> 27 Aralık 2016 Salı: Amerika

Aykut Fırat (Küba), İbrahim Berksoy (Brezilya), Murat Selam (Patagonya)