Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Moskova seferini yapan yolcu uçağında ilginç bir olay yaşandı. Uçağın hareketinden önüce bir yolcunun, kabin görevlilerine, “Klimaları açın, patladık” demesi üzerine bomba arama prosedürü uygulandı.
‘Patlama’ kelimesi paniğe neden oldu.

İstanbul’dan Rusya’nın başkenti Moskova’ya dün saat 16.35’te kalkacak olan Türk Hava Yolları uçağında bomba araması prosedürü uygulandı.

Uçağın kapısının kapatılmasının ardından, Türk vatandaşı bir yolcu, sıcaktan bunaldığını ifade ederek, klimaların açılmasını kabin görevlilerinden istedi. Kabin görevlileri, klimaların kalkıştan sonra çalıştırılacağını söyleyince, yolcu, ‘Klimaları açın, patladık’ diye tepki gösterdi.

Kabin görevlilerinin, kısa süreli tartıştıkları yolcunun sarfettiği ‘Patlama’ sözcüğünü, şüpheli sözcüklerden sayarak, havacılık kuralı gereği durumu kaptan pilota bildirdi. Kaptan pilot da konuyu güvenlik güçlerine iletti.

Kalkışı ertelenen uçağa gelen polisler, kabin görevlileri ile tartışan yolcuyu gözaltına aldı. Ardından bomba imha uzmanı polisler, rutin uygulama gereği uçakta bomba araması yaptı.

Yolcular, güvenlik kontrolünün ardından başka bir uçağa alındı. Bu işlem zaman aldığı için uçak, tam 1,5 saat sonra hareket edebildi. Şüpheli yolcu ise ifadesine başvurulmak üzere havalimanı polislerince karakola götürüldü.

KAYNAK: http://www.kanalb.com.tr/haber.php?Habe