Paskalya Bayramı, Türk turizmcilerin yüzünü güldürdü. 20-30 Nisan arasındaki yaklaşık 10 günlük süreçte 250-300 bin turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

 

HAZRETİ İsa’nın çarmıha gerildikten sonraki 3. günde dirilişinin kutlandığı ve Hıristiyanlar için kutsal kabul edilen Paskalya Bayramı, yabancı turisti Türkiye’ye yönlendirdi. İnanç turizmi açısından zengin eserlere sahip İstanbul, İzmir ve Nevşehir’deki oteller 20-30 Nisan tarihleri arasında ciddi yoğunluğa ulaştı. Yunanistan’dan karayoluyla gelmeye çalışan turistler ise İpsala sınır kapısında kuyruklara neden oldu. TÜRSAB’dan alınan bilgilere göre Paskalya tatiline denk gelen 10 gün içerisinde yurtdışından 250-300 bin turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

SATIŞLARIMIZ NİSANDA YÜZDE 20 ARTTI

Paskalya döneminin turizmci açısından her yıl yoğun geçtiğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, acentelerden aldıkları bilgilere göre bu yıl daha hareketli bir dönem yaşanacağını söyledi. Tuareg Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Çelikgün de İtalya ve İspanya’dan gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 20 artış olduğunu söyledi.

İPSALA’DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Özellikle İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan turist geleceğini kaydeden Tur Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü ve Tur Andiamo Genel Müdürü Cem Polatoğlu daşunları kaydetti: “Yunanlılar kendi imkanlarıyla gelmeye çalışıyorlar. Otobüsler nedeniyle İpsala sınır kapısında yığılma var. Söz konusu dönemde en az 100 bin Yunanlının Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.”

HRİSTİYANLARIN EN BÜYÜK BAYRAMI

HAZRETİ İsa’nın dirilişini simgeleyen Paskalya, Hıristiyanlık’ın en büyük bayramı sayılıyor. Her sene sabit bir tarihte gerçekleşmeyen ve dünya kiliselerinin çoğunda pazar günü kutlanan Paskalya Günü, Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılıyor. Yaygın olarak kiliselerde düzenlenen ayinlerin dışında, kutlandığı ülkeye göre değişik gelenekler var. Bunlar arasında en yaygını şahısların birbirine genellikle çikolatadan yapılan Paskalya tavşanı ve Paskalya yumurtası hediye etmesidir.

150 EUROYA BARCELONA

Paskalya için Türkiye’ye gelen turistlerin yanı sıra yurtdışına çıkışlarda da artış oluyor. İtalya ve İspanya’dan turist getiren seyahat acenteleri uçakları boş göndermemek için birbirinden avantajlı tatil programları hazırladı. Paskalya döneminde Milano, Madrid, Barcelona ve İspanya’ya 150 eurodan başlayan fiyatlarla 3 gece 4 gün tatil paketleri sunuluyor. Paskalya’da 4 gecelik Barcelona turunun 299 euro, Endülüs turunun 319 euro, Porto Lizbon turunun ise 399 euroya sunulduğunu kaydeden Jolly Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, talepte geçtiğimiz yıla göre yüzde 80 artış olduğunu söyledi. Tatil.com Yurtdışı Turlar Departman Müdürü Ali Akyüz de İspanya-Portekiz turlarının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

 

Kaynak:  Akşam Gazetesi