“Edebiyat Özgürleştirir” temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve her hafta İzmir’in bir başka ilçesinde edebiyatçılarla okurları buluşturmayı amaçlayan festival 24 Temmuz’da Karaburun’da başladı. Festival kapsamında İzmir’in 11 sahil ilçesinde panel ve söyleşiler ile şiir akşamları ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Festival, aralarında İnci Aral, Ahmet Telli, Latife Tekin, Sezai Sarıoğlu, Pelin Batu, Yekta Kopan, Ataol Behramoğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu yazar ve şairlerin yanı sıra Romanya, Macaristan, Yunanistan ve Vietnam’dan edebiyatçıları da konuk edecek.

Uluslararası İzmir Festivali’nin 21 Ağustos Cuma akşamı, Seferihisar’da düzenlenecek etkinliği bir panel olacak. Seferhisar’ın şirin balıkçı köyü, Sığacık’ın tarihi Kaleiçi’nde gerçekleştirilecek olan “Yol Özgürleştirir – Yolculuk ve Edebiyat” Paneline sitemiz yazarlarından Timur Özkan da panelist olarak katılacak.

Şair Gültekin Emre’nin yöneteceği panelin diğer panelistleri ise yazar Buket Uzuner ve Macar şair Balazh Szollossy olacak.

Saat 20’de başlayacak olan Panel; Balázs Szollossy, Gültekin Emre, Sabahattin Umutlu ve Mehtap Meral’ın katılacağı Şiir Akşamı ile devam edecek.